ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند
- شناسه خبر: 420
- تاریخ و زمان ارسال: 7 تیر 1401 ساعت 6:45
- نویسنده: مریم آزادی

مریم آزادی – روزنامه نگار
هفتم تیر(روز قوه قضاییه) مصادف است با سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران وفادارش که از اعضای اصلی حزب جمهوری اسلامی و از مهمترین چهرههای انقلاب اسلامی و همچنین از مدیران و نمایندگان مجلس بودند و البته در این میان آیت الله بهشتی چون خورشیدی بود که دیگر ستارگان انقلاب بر مدارش میچرخیدند.
شخص دکتر بهشتی علاوه بر تمام جاذبهها و دافعه هایش و علاوه بر شخصیت علمی، فرهنگی و مذهبی که داشت، مغز متفکر انقلاب بود و مبانی حکومتی انقلاب اسلامی را هم ایشان تبیین کرده بودند و در ضمن ریاست مجلس خبرگان قانون اساسی را که وظیفه اش نوشتن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بود، بر عهده داشت. همچنان است که حضرت امام(ره) بعد از شهادت آیت الله بهشتی، فرمودند: «بهشتی یک ملت بود برای ملت ما».
آری بهشتی یک ملت بود برای ملت ما و دشمن زبون فکر می کرد با شهادت دکتر بهشتی، این مغز متفکر انقلاب می تواند ضربه ای کاری و آسیبی جبران ناپذیر به جمهوری نو پای اسلامی ایران وارد کند و لذا کور دلانه نقشه شهادت بهشتی و ۷۲ تن از یاران صدیقش توسط استکبار جهانی و ایادی پلید داخلی اش طراحی و در روز هفتم تیر سال ۱۳۶۰ هجری خورشیدی اجرا می شود.
اینکه دشمنان تا چه اندازه در اجرای نقشه های شومشان موفق بوده اند باید گفت: هیچ شکی نیست که شهادت افرادی چون دکتر بهشتی و اعضای حزب جمهوری اسلامی که شاکله اصلی انقلاب را تشکیل می دادند و از اساتین نظام اسلامی بودند، خلأ جبران ناپذیری را در کشور به وجود می آورد و شاید هم آنچنان که دشمنان گمان می کردند، خیمه جمهوری اسلامی در همان موقع بایستی فرو میریخت. اما دستی بالای همه دست ها بود که نگذاشت این نظام و این انقلاب در همان ابتدای کار فرو ریزد، لذا آن قدرت لا یتناهی، شهادت آیت الله بهشتی و یاران صدیقش را شمع ره کرد و به وسیله خون آن عزیزان نهال انقلاب آبیاری شد تا به یک شجره طیبه و یک نظام مقتدر به نام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود.
مقام معظم رهبری(مدظله) در مورد برکات شهادت دکتر بهشتی و انصارش می فرماید: «ولی مرگ حماسی آقای بهشتی مسلماً خسرانی برای عالم اسلام نخواهد بود، چرا که گوهر گرانقدر وجود ایشان در راه اسلام خرج شد و هرگز گم و تلف نشد. اگر بالاتر بگوئیم شخصیت و حیثیت آقای بهشتی در پیشگاه الهی برای انقلاب ما ذخیره شد و ما می توانیم برای همیشه بگوییم که چنین فردی داشته ایم و انقلاب ما با وجود چنین انسانهایی شکل گرفته است.»(جاودانه تاریخ، ج ۱، بخش مصاحبه با رهبر معظم انقلاب، صفحات ۳۰ تا ۳۶)
اما حضرت آیت الله دکتر بهشتی نه تنها در عالم جهاد و مبارزه از سرآمدان انقلاب بود که در بیان و کلام نیز اقتدار و تبحر خاصی داشت و در ابتدای انفلاب، سخنرانی ها و مناظره های دکتر بهشتی با سران حزب توده و گروهک منافقین هنوز در یادها و خاطره ها باقی است.
دکتر بهشتی علاوه و بر اینکه در آن مناظره های بیاد ماندنی و خاطره انگیز شان که همیشه به شکست دشمنان می انجامید و ایادی استکبار را مجبور به اقرار به شکست و زبونی می کرد، کلمات و جملات گهرباری نیز داشتند که برای همیشه چراغ راه انقلاب اسلامی و مردم انقلابی ایران شده است. یکی از این جملات گهربار این پیش بینی بزرگ بود: «ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند». این جمله کوتاه آن هم در آن روزهای بحرانی، نشان از حکمت و سطح بینش دکتر بهشتی داشت که نه تنها این روزها که انتهای این نظام الهی را هم ایشان با تمام وجود حس می کرد.
هر چند کشتی انقلاب، طوفان ها و گرداب های بزرگی را پشت سر نهاده تا به این روز و این برهه رسیده است که در مقابل هیچ یک از گردنکشان و ابرقدرت های جهان سر خم نمی کند و سرفراز و راست قامت ایستاده است اما در برهه ای بحرانی و در دولتهای یازدهم و دوازدهم، وضع به گونه ای شد که برخی از مسئولین سست عنصر چشم امید خود را از خدا برداشته و دل به کد خدای بی خدا بستند و نتیجه اش هم آن شد که بعد از فاجعه منا و پس از اینکه تعداد کثیری از حجاج ایرانی در مناسک حج به شهادت رسیدند، آل سعود از استرداد جنازه های حجاج شهید به ایران ممانعت به عمل آورد و وزیر امور خارجه قدرتمندترین کشور اسلامی یعنی ایران ذلیلانه در مقابل امیر کشوری که حتی به اندازه یک استان بزرگ ایران هم نیست یعنی کویت زانو زد و زبان به عجز و لابه گشود. وضع به گونهای پیش رفت که حتی در کلام بهشتی سیدالشهداء انقلاب اسلامی هم شک کردیم و گفتیم مگر نه اینکه ما خود را راست قامتان جاودانه تاریخ می دانستیم!!!
ولی ناگهان نهیب حکیمانه رهبر انقلاب، همه انقلابیون را از شوک به وجود آمده خارج کرد. آن بزرگ یادگار راست قامتان انقلاب اسلامی، از موضع اقتدار با دشمن سخن گفتند و در پیامی اعلام کردند: ما تا به حال از خود، خویشتنداری نشان دادیم ولی اگر به ابدان عزیزان ما ذره ای بی احترامی شود و یا در بازگشتشان ذره ای قصور شود، عکس العمل ما خشن و سخت خواهد بود.
هشدار آن روز رهبر معظم انقلاب(مد ظله)، هشداری برای همه ما هم بود که اگر انتخاب هایمان دقیق و صحیح نباشد، نتیجه آن می شود که به جای راست قامت بودن باید در مقابل هر کس و ناکسی، گردن کج کنیم و امنیت کشورمان را از دیگران گدایی کنیم و کار به جایی برسد که کشورهای کوچکی مانند جیبوتی هم با قطع رابطه از کشور پهناور و مقتدری چون ایران، برای ما شاخ و شانه بکشند.
اما اکنون بعد از انتخاب صحیح امت اسلامی، دم بهشتی آن شهید مظلوم را اکنون از کسی می شنویم که بزرگ شده و نشو و نما یافته در مکتب شهید بهشتی است و از مردم می خواهد که در تشکیل دولت یاریش نمایند و تمام پیشنهادها و انتقادهای خود را به وی انتقال دهند.
آری با وجود آیت الله رئیسی در رأس قوه قضائیه که سال ها به تنهایی به جنگ رانت خواران و ویژه خواران رفته بود، باورمان شد که می توانیم همچنان راست قامتان جاودانه تاریخ باقی بمانیم و بعد از انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و اقبال مردمی به ایشان و انتخاب آیت الله رئیسی به عنوان ریاست جمهوری ایران اسلامی، بر این باور رسیدیم که کلام نافذ رهبر معظم انقلاب(مدظله) نیز به حقیقت پیوسته و شخصیت و حیثیت دکتر بهشتی برای ما ذخیره شده و اکنون آن ذخیره بزرگ در جامعه به عینه نمود پیدا کرده است و بعد از این به جای دیدن سیب و گلابی و آفتاب و مهتاب برجام، نتیجه زحمات شهیدانی چون آیت الله دکتر بهشتی را باید در جامعه اسلامی ببینیم. ان شاءالله.